ПДП: Да ли ће грађани Републике Српске дочекати 9. јануар без Закона о Дану Републике Српске? :: Semberija INFO ::

 

ПДП: Да ли ће грађани Републике Српске дочекати 9. јануар без Закона о Дану Републике Српске?


Партија демократског прогреса још једном позива владајућу коалицију, предсједницу Републике Српске Жељку Цвијановић, премијера Српске Радована Вишковића и предсједника Народне скупштине Републике Српске Недељка Чубриловића да донесу Закон о дану Републике Српске како су и најавили након одлуке Уставног суда БиХ којом је 9. јануар као дан Српске проглашен неуставним.
 
Да ли ће грађани Републике Српске дочекати 9. јануар без Закона о Дану РС? Ако се то деси, то би било још једно историјско понижење које је грађанима Српске сервирала владајућа коалиција.
 
Уколико Народна скупштина Републике Српске не донесе нови Закон о Дану РС, грађани ће предстојећи 9. јануар дочекати на основу једнократне одлуке Владе Републике Српске, а то најбоље говори колико је владајућој коалицији стало до интереса Српске.
 
Када се и зашто ова тема изгубила са дневног реда у СНСД-у? Да ли су НАТО пут и повећање ПДВ-а јачи од Дана Републике Српске? Изгледа да јесу. Да ли је коалиционим споразумом Милорада Додика, Шефика Џаферовића и Жељка Комшића Народној скупштини Републике Српске забрањено да дискутује и о Дану Републике? Изгледа да јесте.
 
Информативна служба ПДП-а