Референдум на КиМ: У Звечану нико није гласао :: Semberija INFO ::

 

Референдум на КиМ: У Звечану нико није гласао


Фото - Танјуг
Извор: Независне новине

ПРИШТИНА - Централна изборна комисија (ЦИК) у Приштини саопштила је да је до 15 часова на референдуму о смјени градоначелника у четири општине на сјеверу КиМ гласало укупно 203 грађана од 46.566 колико их је уписано у бирачки списак.

Према тим подацима, у Косовској Митровици гласала су 64 бирача, у Зубином Потоку 17,  у Лепосавићу 122 , док у Звечану нико није гласао, јавља Танјуг.

Привремене приштинске власти данас у четири општине на сјеверу КиМ организују референдум о смјени градоначелника Албанаца, изабраних на изборима у априлу прошле године гласовима око три одсто бирача, а српске странке на КиМ позвале су на бојкот због услова које је Приштина прописала за референдум.

Према упутству које су усвојиле привремене приштинске институције, да би референдум успио, потребно је да изађе 50 одсто плус један уписаних бирача.

На бирачким мјестима постављене су камере, а Српска листа је указала и да бирачки спискови не одсликавају реално стање на терену, јер је због сталних притисака Приштине дошло до исељавања Срба са сјевера КиМ.