Преварила Руса за 250 хиљада евра: Умјесто да прода његов стан, присвојила га себи :: Semberija INFO ::

 

Преварила Руса за 250 хиљада евра: Умјесто да прода његов стан, присвојила га себи


FOTO: Pixabay
Руског држављанина (64) оштетила је 62-огодишња Хрватица тако што је пренијела његов стан на себе, и тако "отела" 250.000 евра. У цијели случај одмах је умијешана полиција.

Како се наводи, Рус је Хрватици дао пуномоћ да прода његов стан, а она је то повјерење искористила и себи обезбједила 250.000 евра.

"Полиција је завршила криминалистичко истраживање и утврдила сумњу да је 62-годишња хрватска држављанка починила казнена дела злуопотребе поверења, преваре и фалсификовање докумената. Полиција је утврдила како је 62-годишњакиња искористила поверење које јој је указао 64-годишњи руски држављанин, када ју је опуномоћио за продају некретнине", изјавила је полиција, пише Пословни.хр.

Како се наводи, жена је 11. априла прошле године, на темељу те пуномоћи, на своје име пренијела власништво над станом, док је гаражу и врт продала другој особи. На тај начин оштетила је руског држављанина за око 250.000 евра.

Осумњичена је у периоду између 24. и 31. маја исте године, након што је добила порезно решење на промет некретнина на своје име, фалсификовала то рјешење како би избјегла плаћање пореза. Преко својих приватних података уписала је податке руског држављанина те је од њега затражила да плати порез у износу од више хиљада евра, што је 64-годишњак и учинио, не знајући да је 62-годишњакиња пренијела његову некретнину на своје име.

(Телеграф)