У НОВОМ САДУ ПАО НАЈТРАЖЕНИЈИ ХРВАТСКИ БЕГУНАЦ! ДВА ПУТА БЕЖАО ИЗ ЗАТВОРА И ПЉАЧКАО ИСТУ БАНКУ! :: Semberija INFO ::

 

У НОВОМ САДУ ПАО НАЈТРАЖЕНИЈИ ХРВАТСКИ БЕГУНАЦ! ДВА ПУТА БЕЖАО ИЗ ЗАТВОРА И ПЉАЧКАО ИСТУ БАНКУ!


Foto: MUP Srbije
Драгичевић је 2005. године за мање од месец дана, са помагачима, два пута починио разбојништво у истој пословници банке у Шибенику
 
Одељење за циљане потраге и прецизно лоцирање Министарства унутрашњих послова Републике Хрватске, ФАСТ тим Хрватска, у сарадњи с ФАСТ јединицом Републике Србије и Полицијском управом Нови Сад успео је да лоцира једног од најтраженијих хрватских бегунаца, хрватског држављанина Бојана Драгичевића (38), који је у четвртак ухапшен на подручју Новог Сада, саопштио је МУП.

Драгичевић је 2005. године за мање од месец дана, са помагачима, двапут починио разбојништво у истој пословници банке у Шибенику, усред бела дана, с пластичним пиштољем. Оба пута је побегао и вешто се скривао до 2012.
године, када је након седам година бега ухваћен у Босни и Херцеговини и изручен у Републику Хрватску.

Због разбојништва је осуђен на казну затвора у трајању од 4 године и 2 месеца затвора, па је упућен на издржавање казне у затвор Лепоглава.

Након годину и по дана успео је да побегне из најстроже чуваног одељења затвора, али је истог дана у поподневним сатима пронађен и враћен.

У априлу 2014. године премештен је из Лепоглаве у затвор у Пули на издржавање преостале казне затвора. Из затвора у Пули је после само четири месеца побегао, прескочивши зид и од тада је био у бекству.

(информер.рс)