Вагонима старим вијек туристи ће обилазити љепоте Српске и Србије :: Semberija INFO ::

 

Вагонима старим вијек туристи ће обилазити љепоте Српске и Србије


Foto: Facebook
Музејско-туристичка ускотрачна пруга која повезује Вишеград и Мокру Гору, спремна је за предстојећу туристичку сезону, а сви они који пожеле уживати у љепотама крајолика уз пругу, природу ће посматрати из вагона који су стари читав вијек.

Да је пруга, која је у надлежности Жељезница Републике Српске спремна за кориштење, утврдили су на терену детаљним увидом у стање комплетне дионице ускотрачне пруге надлежни испред Секције за одржавање пруга Жељезница Српске и то обиласком дионице у дужини од 18,139 километра од Вишеграда преко Добруна до Вардишта.

"За вријеме трајања вожње ускотрачном пругом у укупној дужини од 25 километара од Вишеграда до Мокре Горе, у вагонима из 20-их и 30-их година прошлог вијека и аутентичним ентеријером, путници имају прилику да се упознају некадашњим функционисањем жељезнице, као и да уживају у природним љепотама и крајолику Републике Српске и Србије", истакли су из Жељезница Републике Српске.

Како изгледају љепоте природе уз пругу можете погледати у видео снимку који је забиљежио Веселин Иванић, инжењер у Секцији за одржавање пруга Добој.

(Независне)