Грађани и званичници Србије положили вијенце у знак сјећања на жртве НАТО агресије :: Semberija INFO ::

 

Грађани и званичници Србије положили вијенце у знак сјећања на жртве НАТО агресије


Селаковић положио вијенац (фото: TANJUG/ BEOINFO)
Извор: РТРС

Поводом Дана сјећања на жртве НАТО агресије, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Никола Селаковић положио је, у име Владе Републике Србије, вијенац код Споменика дјеци страдалој у НАТО агресији.

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић положио је вијенце на спомен-обиљежје испред зграде СИВ 3 као и испред Меморијалног зида у Палати Србија, у знак сећања на све полицијске службенике који су жртвовали своје животе вршећи службену дужност зарад мира и безбедности Републике Србије.

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Србије Жељко Бркић положио је вијенац на спомен-обележје на згради МУП-а у Улици Кнеза Милоша.



Према подацима Министарства одбране Србије током ваздушне агресије НАТО-а убијен је 1.031 припадник Војске и полиције. Процјењено је да је погинуло око 2.500 цивила, међу њима 89 дјеце, рањено око 6.000 цивила, од тога 2.700 дјеце, као и 5.173 војника и полицајаца, 25 особа се води као нестало.

У бомбардовању је уништено и оштећено 25.000 стамбених објеката, онеспособљено 470 километара путева и 595 километара пруга. Оштећено је 14 аеродрома, 19 болница, 20 домова здравља, 18 дјечјих вртића, 69 школа, 176 споменика културе и 44 моста, док је 38 разорено.