У Русији дан националне жалости :: Semberija INFO ::

 

У Русији дан националне жалости


Извор: Танјуг / Глас Српске

МОСКВА- У Русији је данас дан националне жалости за погинулима у терористичком нападу у „Крокус сити холу „у близини Москве.

Према посљедњим подацима руског Истражног комитета, у нападу су погинуле 133, а повријеђено више од 100 људи.

Предсједник Русије Владимир Путин изјавио је јуче да је напад крвави, варварски терористички чин и обећао да ће починиоци, организатори и наручиоци злочина бити кажњени.

У концертну дворану „Крокус сити хола“ у Красногорску код Москве у петак увече упали су наоружани нападачи и почели да пуцају у посјетиоце, а потом су  бацали запаљива средства, због чега је избио пожар.

Федерална служба безбједности (ФСБ) Русије јуче је саопштила да је у вези са нападом приведено 11 особа, међу њима и четири особе које су биле директно умијешане у терористички напад.

ФСБ је навела да је оружје које су нападачи користили у Крокусу било унапријед припремљено у скровишту и да су нападачи покушали да побјегну аутомобилом, крецћући се ка руско-украјинској граници.

Они су приведени у Брјанској области, у размаку од неколико сати.

Према наводима ФСБ-а, нападачи су намјеравали да пређу границу и имали су контакте на украјинској страни.

Министарство унутрашњих послова Русије касније је демантовало информације да су ухапшени руски држављани, истичући да су сви страни држављани.

Одговорност за напад преузела је Исламска држава, али званична Москва није коментарисала ту информацију.