Почело је гласање на изборима за предсједника Русије :: Semberija INFO ::

 

Почело је гласање на изборима за предсједника Русије


Почело је гласање на изборима за предсједника Русије. Први ће своје право гласа искористити становници Камчатке, гдје су бирачка мјеста већ отворена – гласаће се од 8.00 до 20.00 часова од 15. до 17. марта.

Централна изборна комисија је регистровала четири предсjедничка кандидата: Николај Харитонов (Комунистичка партија), Леонид Слуцки (ЛДПР), Владислав Даванков (Нови људи) и Владимир Путин (самостални кандидат).

За изборе је припремљено више од 94.000 бирачких мјеста и одштампано 113,6 милиона гласачких листића. Моћи ће се гласати и електронским путем, ако се бирач претходно регистровао у наведеном систему.

ЦИК ће саопштити прелиминарне резултате гласања ујутру, 18. марта. Комисија ће изаћи са првим резултатима у 21:00, 17. марта.

Од 25. фебруара до 14. марта се гласало на удаљеним и тешко приступачним мјестима, укључујући на поларним станицама и на бродовима на мору. Руси у иностранству су у дипломатским представништвима могли да искористе своје право гласа. Гласање се обавља на 288 бирачких мјеста у 144 земље.

(РТРС)