Земљотрес оштетио школу у Гацку, огромна стијена завршила у дворишту куће :: Semberija INFO ::

 

Земљотрес оштетио школу у Гацку, огромна стијена завршила у дворишту куће


Foto: Facebook/RTRS
У раним јутарњим часовима, одржан је састанак кризног штаба на позив начелника општине Гацко, потом су све релевантне службе изашле на терен и обишле подручје које је највише било изложено подрхтравању тла, рекао је старјешина Ватрогасне јединице Гацко Алекса Вучковић.

“Оно што смо затекли биле су мање материјалне штете, имамо у на једној подручној Основној школи мања оштећена, одрон стијене, која се на срећу зауставила код стамбеног објекта гдје живи породица, то је нешто то је значајније”, истакао је Вучковић за РТРС.

Он је додао, да су на терену, те да се ситуација помно прати, као и да до сада није било дојава о знатнијим оштећењима.


“Имамо и мања оштећења гдје је оперативни дио ватрогасно-спасилачке јединце. На улазу у град има стара зграда, која се већ годинама урушава, а земљотрес је проузроковао оштећења, која ће се морати саниратИ“, закључио је Вучковић.

Према ријечима начелника општине Билећа, Веселина Вујовића, земљотрес се јако осјетио у 4.07 минута, али и тридесетак мањих земљотреса након тога.

Подсјећамо, осим што је станивноштво узнемирено, за сада није пријављена већа материјална штета на објектима након серије земљотреса који су јутрос уздрмали БиХ, Хрватску и Црну Гору.

(РТРС)