Рада Кривокапић Радоњић добитница награде за најбољу свјетску модну дизајнерицу :: Semberija INFO ::

 

Рада Кривокапић Радоњић добитница награде за најбољу свјетску модну дизајнерицу


Рада Кривокапић Радоњић најпознатија по креирању одјевног предмета под називом Ковилм и заједничке народне ношње Зентивнс.



Ова Которанка, модна креаторка и стилисткиња, добила је престижну награду за најбољег свјетског модног дизајнера за 2022/23. у конкуренцији свих држава свијета. Рада је добила награду од непрофитне организације Цорпорате ЛивеWире.
 
– Награда за мене представља потицај и олакшицу за завршетак планираних пројеката за моје брендове који су врло захтјевни. Осјећај је заиста неописив, иако, нажалост, због смрти моје мајке, која се догодила неколико дана прије проглашења побједника за најбољу свјетску модну креаторску године, нисам могла уживати ​​у великом успјеху’’, рекла је Кривокапић Радоњић и најавила да припрема посљедњи бренд, који је захтјевнији од досадашњих пројеката.


 
Рада Кривокапић Радоњић је стилиста и модни дизајнер, најпознатија по креирању одјевног предмета под називом Ковилм. Редизајнирана кравата и лептир машна стекле су међународно признање, као и њена народна ношња Зентивнс. Радини дизајни су направљени коришћењем еколошки прихватљивих материјала и дослједно су највишег квалитета, са посебним нагласком на елеганцију и класични дизајн.
 
Након што је дипломирала модни дизајн на Ецоле де ла Цхамбре Синдицале, у сарадњи са Академијом ликовних умјетности у Београду, модна креаторка и стилисткиња је завршила стручну праксу код Ђорђа Арманија и наставила да ради на телевизији као савјетник за стил.
 
Написала је и књигу под називом Одијевање.