Београдски аеродром поново међу најбољима у Европи :: Semberija INFO ::

 

Београдски аеродром поново међу најбољима у Европи


Foto: TANJUG/MARIJA IVANOVIĆ
Извор: Танјуг / РТРС

Аеродром Никола Тесла Београд саопштио је данас да је трећи пут изабран од стране путника за најбољи у Европи у својој категорији и да је награђен за изузетно корисничко искуство.

Како се наводи, београдском аеродрому овога пута припале су рекордне четири награде Међународног савjета аеродрома (ACI - Airport Council International), у оквиру програма за квалитет услуге "Airport Service Quality".

Аеродром Никола Тесла Београд, награђен је за најбољи аеродром по величини од пет до 15 милиона путника годишње у Европи, а добио је и награде за аеродром са најпосвећенијм особљем, најудобнији аеродром у Европи и награду за најчистији аеродром у Европи.

Наглашава се да ове награде представљају највеће могуће признање за аеродромске оператере, као и прилику да се истакне посвећеност аеродрома широм света константном унапријеђењу искуства путника.

У саопштењу се додаје да је Аеродром Никола Тесла Београд један је од три аеродрома из мреже аеродрома компаније "VINCI Airports" ког су путници наградили за изузетно искуство у 2023. години, а који су награђени у оквиру АSQ програма квалитета услуге.

У програму квалитета услуге (ASQ), како се истиче учествује више од 400 аеродрома широм свијета, и овај програм водећи је показатељ задовољства корисничким искуством и представља глас путника из цијелог свијета.

У саопштењу се подсјећа да је од почетка концесије 2019. године, београдски аеродром значајно повећава оперативне капацитете и комфор на свим кључним тачкама, прецизирајући да је проширен и дограђен терминал, нова, друга писта, нови систем саобраћајница, нови паркинзи, нова еколошка постројења, а највећи број унапређења представљен је током 2023. године.

- Позитиван тренд проширења и модернизације биће настављен изградњом нових капацитета и садржаја у зони одлазака, док се завршетак свих кључних радова на модернизацији очекује током 2024 - пише у саопштењу.

Додаје да ће све ово омогућити да београдски аеродром до краја концесионог периода достигне укупан капацитет од 15 милиона путника годишње.