ЈЗУ БОЛНИЦА „СВЕТИ ВРАЧЕВИ“: Међународни конгрес ХИСПА од 15. до 17. марта :: Semberija INFO ::

 

ЈЗУ БОЛНИЦА „СВЕТИ ВРАЧЕВИ“: Међународни конгрес ХИСПА од 15. до 17. марта



Трећи међународни конгрес ХИСПА БХ „Заштита срца и крвних судова - свјетски резултати у регионалном окружењу - успјех ХИСПА програма“, одржаће се у Бијељини од 15. до 17. марта у организацији Удружења ХИСПА БХ (Удружење Центара за хипертензију и превенцију инфаркта и шлога), Болнице „Свети Врачеви“ и Свјетског удружења за васкуларно здравље - ИСВХ.

Научни скуп се одржава уз благослов патријарха Порфирија, генерални покровитељ је предсједник Републике Српске Милорад Додик, а покровитељи су и Министарство здравља и социјалне заштите РС, као и Министарство за научнотехнолошки развој и високо образовање РС. Партнерске организације које су подржале овогодишње одржавање конгреса су: Друштво доктора медицине Републике Српске, Удружење кардиолога Републике Српске, Удружење ендокринолога и диабетолога Републике Српске, Удружење неуролога Републике Српске, Удружења доктора породичне медицине Републике Српске и Уудружења пулмолога Републике Српске.

​Предсједник Организационог одбора конгреса и  директор Болнице „Свети врачеви“, проф. др Златко Максимовић, истакао да ће конгресу присуствовати велики број еминентних предавача из региона и свијета, који ће размијенити идеје и искуства, а програм конгреса ће бити акредитован од стране Здравственог савјета РС као Међународни конгрес.