Погинуо дугогодишњи новинар "Гласа" Горан Маунага :: Semberija INFO ::

 

Погинуо дугогодишњи новинар "Гласа" Горан Маунага


Извор: Глас Српске

ПАЛЕ – Дугогодишњи новинар „Гласа Српске“ Горан Маунага (65) преминуо је од посљедица повреда које је задобио у саобраћајној несрећи која се десила у мјесту Љубогошта код Пала, потврђено је „Гласу Српске“.

Горан Маунага био је дугогодишњи новинар "Гласа Српске", "Независних новина" и Новинске агенције Републике Српске СРНА 

До несреће дошло јуче на магистралном путу Пале-Сарајево када су се сударила три возила, а истог дана како сазнајемо полиција је ухапсила возача „аудија А6“ Милоша Абазовића због сумње да је проузроковао несрећу.

Маунага, који је био за воланом „хјундајија“ је одмах након несреће пребачен у болницу „Србија“ у Источном Сарајеву гдје нажалост касније преминуо.

У несрећи су тешко повријеђене још четири особе и то како сазнајемо возач „голфа“ Адиса М., њен сувозач А. В. и двоје малољетне дјеце која су била у возилу.

Њима је пружена љекарска помоћ у болници “Србија”, након чега су пребачени на даље лијечење у Федерацију БиХ јер је ријеч о федералним осигураницима, навели су раније из ове поменуте установе.

Из Полицијске управе Источно Сарајево саопштено је да се несрећа десила јуче у 14.55 часова на путу Лапишница-Љубогошта у мјесту Љубогошта.

У несрећи су учествовала три возила „хјундаји“ којим је управљао Г.М., „ауди А6“ за чијим воланом је био М.А. и „голф“ који је возило лице А.М.

Тешке повреде задобили су возач „хјундајиа“ Г.М. као и возач „голфа“ његов сапутник А.В. и двоје малољетне дјеце.

- Возач „хјундајиа“ преминуо је у болници - рекли су у полицији.

Истакли су да је одмах након несреће ухапшен возач „аудија А6“ због сумње да је починио кривично дјело угрожавање јавног саобраћаја.

- Увиђај су обавили припадници Полицијске станице за безбједност саобраћаја, а о свему је обавијeштен и дежурни тужилац Окружног тужилаштва у Источном Сарајеву - рекли су у полицији.