Ердоган најавио крај политичке каријере: Ово је финале! :: Semberija INFO ::

 

Ердоган најавио крај политичке каријере: Ово је финале!


Предсjедник Турске и лидер Партије правде и развоја (АКП) Реџеп Тајип Ердоган, изјавио је да ће предстојећи локални избори 31. марта бити његови "посљедњи".

“За мене је ово финале. С овлашћењима датим законом, ови избори су моји посљедњи избори, али резултат који ће из тога произаћи биће пренос повјерења за моју браћу која ће доћи послије мене“, рекао је Ердоган у Истанбулу на састанку са представницима Турске омладинске фондације (ТУГВА).

Истичући да је 31. март, када се одржавају локални избори, веома важан и да је својеврсна прекретница, Ердоган је рекао да ће очи цијелог исламског свијета бити упрте у Турску, преноси Анадолија.

"Иако ово нису општи, већ локални избори, сви ће чекати да виде какав ће резултат имати АК Партија на овим изборима. Зато вјерујем да наша борба има веома јаку омладину и да ћемо дати адекватан одговор онима који прижељкују другачије“, поручио је Ердоган.

Ердоган је оснивач и лидер Партије правде и развоја (АКП), а прошле године је освојио нови петогодишњи предсједнички мандат.

(Тањуг)