Медведев јавности показао нову карту Русије :: Semberija INFO ::

 

Медведев јавности показао нову карту Русије


Извор: Глас Српске

Територије с обје стране Дњепра су неодвојиви дио Русије. Дуж обје обале Дњепра саставни су дио руских стратешких историјских граница и сви покушаји да их насилно промијене су осуђени на пропаст, јавља новинар портала Бањалука.нет из Сочија.

Рекао је ово замјеник предсједника Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев током панела “Знање прво” на Свјетском фестивалу младих у Сочију, током овог предавања показао је и нову мапу Русије на којој се виде проширене територије.

Предавању некадашњег предсједника и премијера Русије присуствовао је и дио чланова делегације Републике Српске, јавља Бањалука.нет.

Медведев је рекао да је геополитички простор Русије још од периода староруске државе.

– Имамо заједнички језик, религију, представу о свакодневном животу. То је и разлог зашто су дио, за сваког од нас, светог простора, без обзира што тај простор покушавају да сада разоре дивљи украјински нацисти и њихови господари – рекао је Медведев.

Он је напоменуо да више не смије бити покушаја игнорисања руског јавног мњења.

– Русија с правом сматра Украјину и њено становништво дијелом наше сверуске цивилизације. Да је Украјина избегла најглупљу замку коју су поставиле Сједињене Државе и њени савезници како би се супротставили нашој земљи уз помоћ Украјине и искористили управо овај антируски елемент, ствари су могле бити другачије – нагласио је он.