Медведев: Пресретнути разговори показују да се Њемачка спрема за рат са Русијом :: Semberija INFO ::

 

Медведев: Пресретнути разговори показују да се Њемачка спрема за рат са Русијом


Извор: Танјуг / Глас Српске

МОСКВА - Замјеник предсједника Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев оцијенио је данас да пресретнути разговор официра Бундесвера о могућем нападу на Кримски мост указује на то да се Њемачка спрема за рат са Русијом.

„Покушаји да се разговор официра Бундесвера прикаже као игрица са ракетама и тенковима су злонамјерна лаж. Њемачка се спрема за рат са Русијом“, навео је он на свом Телеграм каналу.

Према његовим ријечима, нико не зна да ли су политички врх Њемачке и сам канцелар Олаф Шолц знали за разговор њемачких официра поводом напада на Кримски мост, преносе РИА Новости.

„Ипак, чак и ако то нису знали, било је много случајева у историји да је војска сама одлучивала да започне ратове или је стимулисала такве иницијативе“, сматра он.

Маргарита Симоњан, шефица руског државног канала РТ, објавила је у петак аудио снимак приближно 30-минутног разговора, а на којем се, како су медији пренијели, чује како четири официра Бундесвера разговарају о техничким могуćностима крстареćе ракете Таурус и о томе да ли су њемачке крстарће ракете технички способне да униште Кримски мост.