Ћурчић за 10,3 милиона КМ купио удио Српске у „Бањи Врућици“ :: Semberija INFO ::

 

Ћурчић за 10,3 милиона КМ купио удио Српске у „Бањи Врућици“


Извор: Глас Српске

БАЊАЛУКА – Компанија „Слобопром“, већински власник „Бање Врућице“ Теслић, купила је за 10,3 милиона КМ удио Републике Српске у овом здравствено – туристичком центру.

Тиме је Српска у потпуности изашла из власничке структуре овог профитабилног предузећа, док је „Слобопром“ свој удио повећао на 81,5 одсто.

Са повезаном фирмом „Побједа“, „Слобопром“ има укупно 93,5 одсто акција „Бање Врућице“.

Власник „Слобопрома“ Слободан Ћурчић потврдио је данас за Капитал да је купио акције ИРБ-а и ПРЕФ-а.

„Тачно је, купили смо понуђени пакет по цијени од 1,69 КМ по акцији, иако је номинална цијена једна марака. Мислим да ИРБ има разлога за задовољство са овом цијеном с обзиром на то да је она много већа од номиналне, али и далеко већа од оне која је била прије него што смо ми ушли у „Бању Врућицу“ “, рекао је Ћурчић, .

Говорећи о пословању „Бање Врућице“ каже да им 80 одсто прихода долази из Хрватске и Словеније.

„Тренутно градимо болницу са операционим салама и то ћемо завршити и отворити током ове године. У саставу „Бање Врућице“ је и хотел „Бистрица“ на Јахорини и ту такође планирамо ући у реконструкцију, али вјероватно идуће године“, казао је Ћурчић

Подсјећамо, Инвестиционо – развојна банка (ИРБ) РС и Друштво за управљање пензијским резервним фондом (ПРЕФ) РС понудили су на продају 18,1 одсто акција овог здравствено – туристичког центра које су одмах нашле купца.

„Бања Врућица“ обухвата комплекс од четири хотела – „Кардиал“, „Посавина“, „Србија“ и „Херцеговина“, са око 1.000 лежајева, а током 2018. године ЗТЦ је купио и „Етно село Усора”.