ШАРОВИЋ: ВЈЕРУЈЕМО У УСПЈЕХ НАШЕ ИНИЦИЈАТИВE ЗА ДЕБЛОКАДУ РАДА ПАРЛАМЕНТА БИХ :: Semberija INFO ::

 

ШАРОВИЋ: ВЈЕРУЈЕМО У УСПЈЕХ НАШЕ ИНИЦИЈАТИВE ЗА ДЕБЛОКАДУ РАДА ПАРЛАМЕНТА БИХ


Предсједник СДС и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирко Шаровић рекао јуче да су СДС и ПДП покренули иницијативу за измјене Пословника о раду Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, а које би требале довести до деблокирања рада овог дома.

"Сматрамо да је наша иницијатива легитимна и озакоњена и да има за циљ омогућити нормално функционисање Представничког дома ПСБиХ. Вјерујемо да ћемо успјети у овој иницијативи која је и легитимна и друштвено оправдана", рекао је Шаровић.

Истакао је да економија у БиХ трпи због нерада Парламентарне скупштине БиХ, јер многобројни споразуми стоје на чекању.

"Мислим да ћемо успјети осигурати и подршку других странака. За сада је 14 посланика потписало ову иницијативу, а тек смо почели прикупљање потписа", казао је Шаровић.

Он је рекао да се измјене Пословника о раду Представничког дома ПСБиХ односе на омогућавање формирања сталних парламентарних тијела, односно комисија, без којих није могуће нормално функционисање државног органа законодавне власти.

Објаснио је да је суштина у томе да чланове комисија, ако странке не могу постићи договор, бира Колегиј Представничког дома ПСБиХ, а уколико ни ту не буде договора, онда комисије формирају странке које су спремне делегирати своје посланике у радна тијела.

Он сматра да ће ванредна сједница Представничког дома ПСБиХ вјероватно бити заказана за идућу седмицу, а да ће се почетком седмице дефинитивно знати прецизан датум. Шаровић је казао да очекује позитиван сигнал од свих странака које желе да раде.

СДС Републике Српске