Нешић и Штиц о ситуацији у БиХ и даљој сарадњи :: Semberija INFO ::

 

Нешић и Штиц о ситуацији у БиХ и даљој сарадњи


Ненад Нешић и Ласло Штиц - Фото: РТРС, Уступљена фотографија
Извор: РТРС

​Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић у разговору са новоименованим командантом Еуфора у БиХ Ласлом Штицом указао је на напредак који је ресорно министарство постигло у посљедњој години у јачању односа са безбједносним агенцијама ЕУ, успостављањем оперативне сарадње са Европолом, те започетим преговорима за сарадњу са Фронтексом.

Нешић је на данашњем састанку у Сарајеву нагласио да очекује висок ниво сарадње са Еуфором с циљем очувања безбједног окружења у БиХ, региону, али и у ЕУ, саопштено је из Министарства безбједности у Савјету министара.

Он је пожелио Штицу много успјеха на новој дужности, оцијенивши његов долазак на ову позицију важним за будућу сарадњу јер, осим богатог војног искуства, долази из земље која изузетно добро познаје ситуацију у БиХ и региону, те има избалансиран приступ и најбоље разумијевање односа у региону и специфичности у БиХ.

Штиц је представио кључне приоритете у испуњавању мисије Еуфора и доприносу очувања мира и стабилности у БиХ.

Саговорници су размијенили мишљења о тренутној безбједносној ситуацији у БиХ и виђењу будуће сарадње Министарства безбједности и Еуфора.