Додик: Одбијамо да се придружимо санкцијама према Русији и нећемо у НАТО :: Semberija INFO ::

 

Додик: Одбијамо да се придружимо санкцијама према Русији и нећемо у НАТО


Извор: Глас Српске

​КАЗАЊ - Одбијамо да се придружимо санкцијама Запада према Русији и нећемо у НАТО, истакао је предсједник Републике Српске Милорад Додик током састанка са руском предсједником Владимиром Путином у Казању.

- Потврђујемо добро односе које Српска има и гаји према руској држави и према вама. Они што ми радимо у садашњим околностима, одбијамо било какву могућност да се придружимо санкцијама запада према Русији - рекао је Додик, а преноси РТРС.

Предсједник Српске сматра да Запад жели да издејствују то сваки дан.

- Поготово без оклијевања одибијамо да се придружимо чланству у НАТО - јасан је био Додик.

Путин: Српска је наш пријатељ, хвала што подржавате Русију (ВИДЕО)

- И знате, Могу вам посвједочити да данас имамо огроман број младих људи, тек новорођене дјеце које имају посљедице од осиромашеног уранијума, а чак 10 пута је повећано зрачење на тим рејоном, као и малгине болести узорковане тим бомбардовањем - рекао је Додик.

Каже да није логично ни нормално да Српска прихвати чланство у НАТО.

Очи у очи: Додик и Путин у Казању (ВИДЕО)

- Запад кад је дошао, одмах је приватизовао пословне банке и сада бирају и да ли хоће да раде са нама и то чине из чистих политичких разлога - навео је Додик.

Нагласио је да је Српска стабилна политички и институцинално.

- Дакле, одржавамо се стабилно. Немамо посебних изаова, али је примјетно стално подривање опозиције и алтернативних група према стабилности Српске - рекао је Додик.