Пепко затвара 73 продавнице :: Semberija INFO ::

 

Пепко затвара 73 продавнице


Foto: Pepcogroup.eu
- Европски дисконтни малопродајни ланац Пепко Груп објавио је да ће напустити аустријско тржиште, наводећи да не очекује задовољавајуће финансијске резултате у тој земљи.

"Група је данас закључила да ће прекинути своје операције у Аустрији јер не предвиђа да ће аустријско тржиште достићи одговарајући ниво поврата", наведено је у регулаторној пријави касно у понедјељак, преноси Реутерс.
Власник брендова Пепко, Поундланд и Деалз, који је котиран на Варшавској берзи и који је имао укупно 4.832 трговине, ушао је на аустријско тржиште 2021. и управља са 73 продавнице у земљи.

У октобру је Пепко рекао да ће успорити свој програм отварања продавница како би се усредсредио на обнову профитабилности, али да и даље планира да отвори најмање 400 нових продавница у 2023/24.

Пепко је рекао да ће излазак из Аустрије побољшати новчани ток групе и основну профитабилност за 2024. и додао да ће им то омогућити фокусирање на друга тржишта на којима могу да генеришу веће поврате.

Такође су истакли да одлука не утиче на њихову постојећу стратегију раста у западној Европи ни на пословне операције у другим земљама.

(Блиц.рс)