Додик посјетио цркву и џамију у Казању :: Semberija INFO ::

 

Додик посјетио цркву и џамију у Казању


FOTO: atvbl.com
Милорад Додик, предсједник Републике Српске посјетио је православну цркву као и џамију у Казањском Кремљу у Казању.

Додик је, током срдачног сусрета, поразговарао са владиком. Потом је владика испратио Додика до џамије Колшариф гдје су се сусрели са имамом, јавља новинар АТВ-а.
 
Казањски Кремљ је руски Кремљ (градска цитадела) и историјско утврђено средиште Татарстана у граду Казању. Изградио га је Иван ИВ Грозни на мјесту срушене тврђаве казањских канова у 16. вијеку. Њене изванредне грађевине изграђене од 16. до 19. вијека, су интегрисале старије грађевине изграђене од 10. до 16. вијека. Због тога је 2000. године Казањски Кремљ уписан на УНЕСКО-в листу Свјетске баштине у Европи као једина преживјела татарска тврђава у Русији, али и важно ходочасничко мјесто православаца.
 
Предсједник Републике Српске Милорад Додик борави данас у Казању у који је допутовао након дводневне посјете Бјелорусији. За сутра је планиран састанак са предсједником Русије Владимиром Путином.
 
Додик се у Бјелорусији у одвојеним сусретима састао са предсједником Бјелорусије Александром Лукашенком и премијером Романом Головченком.
 
Посјетио је и бјелоруску Академију наука гдје је разговарао са предсједником бјелоруске Академије наука Владимиром Григоријевичем Гусаковом, те му поклонио Змијањски вез.
 
(Атвбл.рс)