Бањалучанин кажњен са 2.000 КМ: Покушао подмитити полицајце :: Semberija INFO ::

 

Бањалучанин кажњен са 2.000 КМ: Покушао подмитити полицајце


Извор: Глас Српске

​Окружни суд у Бањалуци осудио је Александандра Д за новчану казну од 2.000 КМ јер је приликом саобраћајне контроле покушао да подмити полицајце са 100 КМ.

Александар Д. је поглашен кривим за давање мита, а казну је дужан да плати три мјесеца од правоснажности пресуде. Уколико не плати казну, биће му одређено принудно извршење. Ако и тако не плати казну, у року од годину дана, казна ће бити замијењена за затворску и то за сваких 100 КМ по дан затвора.

У пресуди се наводи да су полицајци оптуженог зауставили 24. јануара прошле године око 22.25 часова у улици Петра Великог. Возио је “Џип Патриот” и приликом претицања другог возила је заустављен.

– Након што су га полицијаци упитали да ли је конзумирао алкохол или дрогу оптужени је то негирао, а онда је одбио да се подвргне испитивању на алкохол и дрогу. Потом је рекао полицајцима `Сачекајте да се договоримо, вољан сам вас почастити и да идем кући – наводено је у пресуди.

– Суд је изрекао и мјеру безбједности одузимања новчанице од 100 КМ, која ће након правоснажности пресуде бити предата Агенцији за управљање одузетом имовином – саопштио је Окружни суд у Бањалуци.

У пресуди је наведено и да су га полицајци упозорили да тако може починити кривично дјело давање мита, али је оптужени из новчаника извадио 100 КМ које је ставио у џеп службене јакне полицајца.