Богат плијен на граници: У дјечијим пеленама крили 130.000 евра и 5.500 долара :: Semberija INFO ::

 

Богат плијен на граници: У дјечијим пеленама крили 130.000 евра и 5.500 долара


Foto: Uprava carina Srbije
Цариници службеници на граничном прелазу Градина, између Србије и Бугарске, спријечили су покушај кријумчарења 130.000 евра и 5.500 долара скривених у пакету дјечјих пелена.

Како је саопштила Управа царина Србије девизни прекршај је откривен у Киа, страних регистарских ознака у којем је трочлана породица путовала из Аустрије према Бугарској.

"Брачни пар који је путовао са двогодишњим дјететом је службеницима потврдио да немају ништа да пријаве, јер са собом носе само личне ствари. Међутим, током детаљне контроле пртљага, у торби са дјечијим стварима откривено је и паковање пелена које је послужило као мјесто скривања непријављених девиза", наводе из Управа царина Србије.

Убрзо је утврђено да се међу пеленама налази кеса са 130.000 евра, као и коверат са 5.500 долара.

"С обзиром да новац није био пријављен на улазу у земљу и да путници нису посједовали потврду о пријави, одмах им је враћено по 10.000 евра по особи, а остатак новца (100.000 евра и 5.500 долара) је задржано до окончања прекршајног поступка", саопштено је из ове институције.

Из Управа царина Србије подсјећају да сви путници, укључујући и оне кроји кроз Србију само пролазе до својих крајњих дестинација, на улазу обавезно треба да пријаве сваки износ већи од 10.000 евра (који се односи и на одрасле и на дјецу), јер ће тада добити потврду о пријави новца и касније ће уз поменуту потврду без икаквих проблема напустити земљу на неком другом прелазу.

(Независне)