АДВОКАТ ГОРАН ВАСИЛИЋ: ОСЛОБАЂАЈУЋА ПРЕСУДА ЗА КРШЕЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА, „ПЛАГИЈАТ 2019“ :: Semberija INFO ::

 

АДВОКАТ ГОРАН ВАСИЛИЋ: ОСЛОБАЂАЈУЋА ПРЕСУДА ЗА КРШЕЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА, „ПЛАГИЈАТ 2019“



Основни суд у Бијељини је дана 13.02.2024. године донио пресуду којим се оптужени Мусли Амар из Бијељине ослобађа од оптужбе јер није доказано да је учинио дјело за које је оптужен.

Оптужницом Тужилаштва Босне и Херцеговине број Т20 0 КТ 0018234 20 од 23.12.2020.године, оптуженом Мусли Амару из Бијељине је стављано на терет да је дана 28.11.2019. године супротно члану 32. Закона о ауторским и сродним правима БиХ, учинио доступним јавности више ауторска дјела „Убице мог оца“, „Конак код Химлије“, „Жигосани у рекету“, „На граници“, „Кад сусједи полуде,, „Куд пукло да пукло“, „Само ти причај“, „Ујка- нови хоризонти“, (укупно 710 епизода) путем 7. интернет страница, стреаминг и ОТТ технологијом, чиме би извршио кривично дјело – Недозвољено кориштење ауторских права из члана 243. става 1., Кривичног Закона Босне и Херцеговине.

Поступак је започео потврђивањем оптужнице пред Судом БиХ у Сарајеву, који је касније поступак пренио на поступање Основном суду у Бијељини па је исти суд у Републици Српској судио за дјело по Кривичном закону БиХ, јер Кривичним закоником Републике Српске недозвољено коришћење ауторских права није ни предвиђено као кривично дјело...

ВИШЕ НА   advokatvasilic.com