АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ НАКОН РАЗГОВОРА С КИРИЈАКОСОМ МИЦОТАКИСОМ: Србија жели да купи део лука Пиреј и Солун :: Semberija INFO ::

 

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ НАКОН РАЗГОВОРА С КИРИЈАКОСОМ МИЦОТАКИСОМ: Србија жели да купи део лука Пиреј и Солун


Фото - Танјуг
Извор: Политика

Наше земље су увек подржавале територијални интегритет једна друге, поручио је председник Србије, док је премијер Грчке рекао да став његове владе према Космету остаје непромењен.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је јуче после састанка с премијером Грчке Киријакосом Мицотакисом да је саговорнику рекао да је Србија чврсто опредељена за убрзање европског пута ка ЕУ, али да очекује од Европе и јасне сигнале подршке на том путу. Захвалио је Грчкој на тој подршци, наводећи да то није само формална реченица коју политичари изговарају као поштапалицу, већ је од суштинског значаја за нашу земљу. Истакао је да је Грчка један од значајних и највећих искрених подржавалаца Србије на њеном европском путу и напоменуо да се током разговора поставило питање има ли Србија неке друге алтернативе, неке друге путеве и жели ли Србија да буде део ЕУ, али и жели ли Европа да Србија буде део ЕУ...

ВИШЕ НА  politika.rs