Биковић изгубио улогу у ХБО серији након реакције Украјине :: Semberija INFO ::

 

Биковић изгубио улогу у ХБО серији након реакције Украјине


Foto: Instagram
Након оштрих реакција јавности због ангажмана глумца Милоша Биковића у Русији, ХБО продукција одлучила је да замијени Биковића у новој сезони популарне серије "Тхе Wхите Лотус". Глумац се огласио саопштењем у којем је рекао да се "данас против њега води циљана кампања, која кроз спољни утицај ствара озбиљан преседан, бацајући сенку на суштину уметничке слободе".

ХБО је искључио Милоша Биковиćа из треćе сезоне серије "Тхе Wхите Лотус” након позива украјинског Министарства спољних послова.

"Одлучили смо да се растанемо са Милошем Биковиćем и улога ćе бити преиначена", рекао је портпарол ХБО-а у саопштењу, преноси "Вариетy".

Разлог овог корака продукције била је чињеница што Биковић често глуми у филмовима руске продукције и постиже успјех с тим остварењима, те је српски глумац јако популаран у Русији.

Ову информацију потврдио је и српски глумац на друштвеној мрежи Тwиттер, а и у званичним саопштењу.
Његово саопштење преносимо у цјелости:

"Одрастао сам у земљи разореној ратом. Када сам имао 11 година, дане и ноћи сам проводио у склоништу, док је бомбардована моја земља и мој родни град. Такву пустош никад никоме не бих пожелео.

Сваким даном је све више сукоба свуда у целом свету. Сваки од њих је различит. И сваки од њих је страшан. Волео бих да сви они престану и да победи принцип љубави.

Данас се против мене води циљана кампања, која кроз спољни утицај ствара озбиљан преседан, бацајући сенку на суштину уметничке слободе. Резултат таквог наратива је тријумф бесмисла и пораз уметности.

Почаствован сам што сам избаран да будем део Wхите Лотус-а, ТВ серије коју веома уважавам, и уз колеге које изузетно поштујем. Ипак, моје учешће у њој није могуће из разлога који су ван домена културе, и ја се нећу поклањати наративу који угрожава мој интегритет.

Желим да се захвалим свима који су били уз мене, а мојим колегама желим велики успех у новој сезони. Упркос свему, ја и даље верујем да уметност лечи и да може да уједини човечанство. Стога ће моја уверења и моја посвећеност уметности остати непромењени“, саопштио је глумац Милош Биковић, наводи "Н1 Србија", а пренијела је "Бука"

(Независне)