ОДРЖАНА ВЈЕЖБА У БИЈЕЉИНСКОЈ КАСАРНИ: „Терористи“ савладани и приведени :: Semberija INFO ::

 

ОДРЖАНА ВЈЕЖБА У БИЈЕЉИНСКОЈ КАСАРНИ: „Терористи“ савладани и приведени


У Касарни "Војвода Степа Степановић" у Бијељини данас је одржана показна вјежба припадника Оружаних снага БиХ и Жандармерије МУП-а Републике Српске.

Асоцијација војнодипломатских представника акредитованих у БиХ посјетила је данас Касарну "Војвода Степа Степановић" у Бијељини и исказала задовољство достигнућима војника у протеклих неколико година.



У име делегације, војни аташе Њемачке пуковник Каи-Уве Непел рекао је новинарима да су импресионирани достигнућима припадника Оружаних снага у БиХ протеклих неколико година.

Он је додао да су војници врло мотивисани и похвалио њихово учешће у војним мисијама у свијету на одржавању мира и стабилности, наводећи примјер Авганистана.

Пуковник Непел је за БиХ рекао да је једна од најљепших земаља у Европи.

Командант Трећег пјешадијског батаљона и бијељинске касарне пуковник Роберто Гашић рекао је новинарима да су представницима војно-дипломатског кора који су стационирани у БиХ приказане оперативне способности којима батаљон располаже.

"Представили смо касарну у што бољем свјетлу, све што радимо, као и традицију Војске Републике Српске коју баштини Трећи батаљон Трећег Република Српска пука", навео је пуковник Гашић.

Према његовим ријечима, гостима је приказан рад послуге минобацача 120 милиметара на ватреном положају, способности рада и техника алпинизма, као и реакције на изненадни напад терориста на касарну, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Српске.

"Доајен овога кора је из Њемачке, а између осталог присутни су представници из Италије, Бугарске, Белгије, Бјелорусије, Русије и Србије, и они су изразили задовољство радом у касарни, изведеним приказом, изгледом војника и њиховим опхођењем, а позитивно су оцијенили и домаћинство и гостопримство града Бијељине", рекао је пуковник Гашић.

Приликом извођења показне вјежбе током ове посјете кориштена је маневарска муниција и симулатори експлозије, што је раније најављено из касарне да се јавност не би узнемиравала.

infobijeljina.com