Њемачки гигант отвара фабрику у Србији :: Semberija INFO ::

 

Њемачки гигант отвара фабрику у Србији


Foto: Tanjug
Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да ће се нова фабрика њемачке компаније "Милбауер" у Старој Пазови бавити развијањем и склапањем батерија и горивних ћелија за електрична возила и да је то од великог значаја за земљу.

Вучић је на полагању камена темељца за изградњу нове фабрике рекао да ће ту радити 150 људи са просјечном платом од 900 евра, те да очекује да "Милбауер" настави са улагањем у Србију.

Он је, преноси Срна, истакао да је Њемачка у сваком смислу највећи и најважнији партнер Србије, да трговинска размјена са том земљом износи девет милијарди евра и да је највећи спољнотрговински партнер Србије.
Вучић је рекао да у Србији више од 80.000 људи ради у њемачким компанијама.

Свечаности су присуствовали њемачки амбасадор у Србији Анке Конрад, предсједник "Милбауер холдинга" Јозеф Милбауер, предсједник Владе Војводине Игор Мировић и министри у Влади Србије.

Вриједност инвестиције у нову фабрику "Милбауер" износи 29,5 милиона евра, а планирана је производња машина за производњу батерија и горивних ћелија, као и комплетних производних линија. Нова фабрика биће изграђена на површини од 12.000 метара квадратних у три етаже.

"Милбауер група" основана је 1981. године у Баварској и водећи је глобални произвођач у сектору безбједности, са 35 производних и сервисних локација широм свијета.

(Танјуг)