Почела електронска пријава дјеце за упис у први разред основне школе :: Semberija INFO ::

 

Почела електронска пријава дјеце за упис у први разред основне школе


Извор: РТРС

Од данас почиње електронска пријава дјеце за упис у први разред основне школе.

Министарство просвјете и културе Републике Српске омогућило је свим заинтересованим родитељима да за наредну школску 2024/2025. годину изврше електронску пријаву дјеце за упис у први разред основне школе уз коришћење интернет платформе еУпис.

Родитељи који нису заинтересовани за електронски начин пријаве дјеце и даље могу да прикупљају сву потребну документацију у штампаном облику од надлежних институција, да посјете школу и да у писаном облику попуне и предају школи сву потребну документацију за упис своје дјеце у први разред - рекла је ресорна министарка Жељка Стојичић.

Интернет платформа за еУпис ученика доступна је свим заинтересованим родитељима будућих првачића на веб-страници https://eupis.skolers.org/ путем које пријава дјеце за упис траје од 1. 2. до 31. 3. 2024. године.

Страници се може приступити уз коришћење било којег урађаја са интернет везом као што су рачунар, таблет или мобилни телефон.
Након успјешне пријаве школска комисија за упис ученика контактираће родитеље и информисати исте о терминима за тестирање дјеце и о другим важним информацијама.

Промотивни видео-спот који садржи детаљно упутство за родитеље могуће је погледати путем сљедећег линка: 
https://www.youtube.com/watch?v=sabSTWI8AaU