Наредна два дана очекујте падавине, за викенд сунчано вријеме :: Semberija INFO ::

 

Наредна два дана очекујте падавине, за викенд сунчано вријеме


Извор: Анадолу (А.П.) / БХРТ

Јутрос је најхладније на Сокоцу гдје је измјерено минус 11 степени Целзијуса, слиједи Бугојно и Дрвар са минус осам, Ливно и Зеница са минус шест, Приједор, Сански Мост и Сарајево минус пет, Бања Лука, Бихаћ, Бијељина, Широки Бријег, Столац и Тузла минус четири, Добој и Иван Седло минус три, Бјелашница нула, Градачац један, Мостар три и Неум четири степена.

"Данас већи дио дана претежно сунчано вријеме. Постепено наоблачење са сјеверозапада у послијеподневним сатима које ће условити у Босни слабе падавине током ноћи на петак. У низинама слаба киша, а у вишим подручјима слаб снијег. Вјетар слаб промјенљивог смјера. Највиша дневна температура зрака од пет до 11, на југу земље до 15 степени", саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода (ФХМЗ) БиХ.

У петак, у Босни умјерено до претежно облачно вријеме. У јутарњим сатима у низинама са слабом кишом или сусњежицом, а у вишим подручјима са слабим снијегом. У већем дијелу Херцеговине претежно сунчано, више облачности на сјеверу Херцеговине. Вјетар умјерене јачине сјеверног смјера. Најнижа јутарња температура зрака већином од минус два до три, на југу земље до шест степени. Највиша дневна температура зрака углавном од два до осам, на југу земље до 13 степени.

У суботу, претежно облачно вријеме се очекује у централним, источним и сјевероисточним подручјима. У остатку земље сунчаније. Вјетар слаб, у Босни јужног и југозападног смјера, а у Херцеговини сјеверног смјера. Најнижа јутарња температура од минус три до два, на југу до пет степени. Највиша дневна температура од пет до десет, на југу, сјеверу и сјеверозападу земље и до 15 степени.

У недјељу, преовладаваће претежно сунчано вријеме. По котлинама у Босни прије подне локално ће бити магле. Вјетар слаб јужног и југозападног смјера. Најнижа јутарња температура од минус три до два степена, на југу до шест. Највиша дневна температура од осам до 15 степени.