Рањена наставница тужи Кецмановиће :: Semberija INFO ::

 

Рањена наставница тужи Кецмановиће


FOTO: TANJUG
Наставница која је тешко рањена у масакру у ОШ "Владислав Рибникар" у Београду, поднијела је Вишем суду у Београду тужбу против Миљане и Владимира Кецмановића, родитеља дјечака који је починио тај злочин, речено је Тањугу у том суду.

Наставница историје Татјана С. поднијела је тужбу против Кецмановића за накнаду нематеријалне штете усљед претрпљеног физичког бола, страха, умањења животне активности и наруженост.

Из суда наводе да је тужба против брачног пара Кецмановић поднесена, јер они не одговарају за злочин који је он починио, али одговарају за штету које узрокује њихово малољетно дијете усљед лошег васпитања, рђавог примјера или породичних навика које су му родитељи дали.

Ово је трећа тужба у парничном поступку против родитеља малољетног К. К, који је 3. маја прошле године у ОШ "Владислав Рибникар" убио девет вршњака и чувара те школе.

Прву су поднијели чланови породице једне дјевојчице која је погинула тог дана, а другу 27 чланова породица убијених.
Кривични поступак против родитеља, инструктора и власника стрељане у којој је, како се сумња, малољетник вјежбао пуцање, почело је у понедјељак и тада је одлучено да оно буде затворено за јавност.

(Танјуг)