Погледајте које компаније из БиХ излажу на сајму намјештаја у Келну :: Semberija INFO ::

 

Погледајте које компаније из БиХ излажу на сајму намјештаја у Келну


Фото - АА

Извор: Глас Српске

САРАЈЕВО - Седам компанија из БиХ излаже на Међународном сајму намјештаја који је почео данас у Келну, саопштено је из Спољнотрговинске коморе БиХ.

На сајму који траје до 18. јануара излагачи су "Дрињача" из Шековића, "Стандард" из Прњавора, "Лаурел" из Приједора, "Квантум" из Сарајева, "Ас ностро" из Тешња, "Боснијен бич борд" из Високог, те "Артинг градња" из Лукавца.

Савјетник за промоцију извоза дрвног сектора у Комори Лејла Међедовић рекла је да је ово дванаести наступ компанија на штанду БиХ који има истакнуту позицију, као и да је окружен јаким скандинавским брендовима.

"Имамо унапријед најављене посјете купаца из европских земаља и очекујемо добре пословне разговоре са нашим излагачима", истакла је Међедовићева, преноси Срна.

Извоз дрвног сектора БиХ за 11 мјесеци прошле године био је 757,6 милиона евра, а покривеност увоза извозом је око 305 одсто, док је извоз намјештаја у истом периоду био 310 милиона евра или 40,9 одсто од укупног извоза дрвног сектора.

Њемачка је доминантно најзначајније извозно тржиште за домаће произвођаче намјештаја и за 11 мјесеци 2023. извезено је 126 милиона евра вриједности свих врста намјештаја, од чега намјештаја од дрвета у износу од 111 милиона евра.

На ово тржиште највише су се извозила тапацирана сједала, 58 милиона евра, намјештај за спаваће собе, трпезарије и кухиње.