Брнабић са пољопривредницима: Састанци се настављају и у наредном периоду :: Semberija INFO ::

 

Брнабић са пољопривредницима: Састанци се настављају и у наредном периоду


Извор: Бета (С.М.) / БХРТ

Премијерка Србије Ана Брнабић састала се данас са представницма пољопривредника, а договорено је да ће се састанци у истом формату наставити и у наредном периоду.

Брнабић је, како је навела Влада Србије у саопштењу, истакла да су и пољопривредници и држава на заједничком задатку, а то је да у највећој могућој мјери поједноставе систем пријаве за субвенције са једне стране, уз строгу контролу кориштења тих субвенција са друге стране.

На састанку је било ријечи о начину пријављивања парцела на платформи е-Аграр, посебно о пријављивању земљишта за које се никада до сада нису добијале субвенције, с обзиром на то да је та тема покренута на претходном састанку Брнабић и пољопривредника крајем претходне године.

Током састанка, са представницима пољопривредних удружења пређени су детаљно сви кораци процеса - од пријаве за субвенцију, па све до саме исплате, додаје се у саопштењу.

Договорено је да Министарство пољопривреде уради приједлог изјаве о обрађивању земљишта, који ће сачекати формирање нове Владе и бити спреман за даље процедуре, тачније измјене и допуне закона које су неопходне.

Власници парцела на којима пољопривредници обрађују земљиште, како су додали из Владе Србије, бит ће у обавези да потпишу уговор са пољопривредницима, како би се могућности злоупотреба свеле на минимум.

Представници седам удружења пољопривредника, који су јесенас протестовали блокадом путева, недавно су тражили састанак са премијерком Србије јер имају проблем око уписа парцела које су закупили у е-Аграр, а власници са њима нису склопили уговор, као и због тога што су против формирања Привредне коморе пољопривредника.