Трамп: Спречићу трећи светски рат :: Semberija INFO ::

 

Трамп: Спречићу трећи светски рат


Фото - Танјуг / АП
Извор: Политика

Председнички избори у САД заказани су за 5. новембар 2024. године.

Свет никада није био тако близу избијања трећег светског рата, рекао је бивши амерички председник Доналд Трамп обраћајући се својим присталицама у Ајови.

"Мислим да никада нисмо били у таквој опасности од трећег светског рата као што смо сада. И као што кажем у сваком говору, спречићу трећи светски рат, познајем све те људе", рекао је он, преносе РИА Новости.

Према политичару, Сједињене Државе су под управом његовог наследника Џозефа Бајдена постале „слаба и неефикасна држава“ чије мишљење се не узима у обзир на светској сцени.

"Бајден је крајње неспособан. Једино што уме добро да ради је да вара на изборима. Они (демократе - прим. аут.) су добри у намештању изборних резултата, а одлични су и у прогону својих политичких противника. Ништа друго не могу да ураде.“ – нагласио је бивши председник САД.

Трамп је изнео тврдњу да трећи светски рат, ако почне, неће бити уобичајено бојно поље између војски и војне опреме два противника.

"Ово уопште није исто што и Први и Други светски рат. То је било страшно, али овај ће бити много већи, биће уништење", додао је политичар.

Трамп фаворит на изборима
 
Трамп је раније изјавио да је Џозеф Бајден у стању да започне трећи светски рат и уништи Америку у времену које је преостало до председничких избора. Такође је обећао да ће обновити мир на планети „силом“ ако поново преузме функцију шефа државе.

Председнички избори у САД заказани су за 5. новембар 2024. године. Анкете показују да је Доналд Трамп очити фаворит на републиканским предизборима. Очекује се да ће му се супротставити актуелни председник Џозеф Бајден. Према анкетама, Трамп је у доброј позицији да победи 2024. године.