Вулканизери бушили гуме на скупим аутомобилима да би их онда они крпили :: Semberija INFO ::

 

Вулканизери бушили гуме на скупим аутомобилима да би их онда они крпили


Foto: Pexels/Ilustracija
Ријечка полиција ухватила је вулканизере који су бушили гуме на аутомобилима како би их потом могли поправити и зарадити.

Како је јутрос објавила ријечка полиција, након вишемјесечног и опсежног истраживања откривена су тројица хрватских држављана која су осумњичена за почињење кривичних дјела оштећења туђе ствари и подстицања.

Ријеч је, објавила је полиција, о особама старости 25, 28 и 35 година, за које је утврђено да су током прошле године у Ријеци, од марта до краја септембра, у договору за остваривање противправне имовинске користи, бушили гуме на приватним возилима веће материјалне вриједности.

Тиме су 46 хрватских и страних држављана свеукупно оштетили за најмање 11.800 евра.

Осумњичени 35-годишњак и 28-годишњак су к томе 25-годишњака потицали на чињење споменутих дјела за новчану накнаду, коју је добивао након што они оштећене пнеуматике на возилима замијене и поправе, објавила је полиција.

Наиме, исти су се као вулканизери досјетили да ће по почињеним (не)дјелима кружити по мјестима догађаја специјализованим и опремљеним возилом за вулканизерске радове и тако оштећеним власницима возила непосредно пружити брзу услугу поправка, објавила је полиција додавши да су притом ту услугу наплаћивали у већем износу од уобичајене цијене и тако стекли око 2.600 евра.

У склопу истраживања, а тна основу налога Жупанијског суда у Ријеци, проведене су претраге дома и простора, као и возила којима се користе 35-годишњак и 28-годишњак, на ширем подручју Ријеке и том приликом је пронађено и одузето више предмета који се доводе у везу с почињењем описане врсте кривичних дјела, објавила је полиција.

Због основане сумње у почињење наведених кривичних дјела оштећење туђе ствари, по завршетку истраживања казнено су пријављена сва тројица осумњичених, а 35-годишњак и 28-годишњак и за казнено дјело подстицања те су њих двојица, уз кривичну пријаву мјеродавном државном тужилаштву, предати притворском надзорнику, закључује се у саопштењу, преноси Индеx.

(Независне)