Илон Маск суочен с новим проблемима: Запослени га туже због неисплаћених бонуса :: Semberija INFO ::

 

Илон Маск суочен с новим проблемима: Запослени га туже због неисплаћених бонуса


Foto: Beeld Reuters
- Судија америчког савезног суда донио је пресуду да се X, бивши Тwиттер, мора суочити са тужбом након што је особље оптужило компанију да није исплатила бонусе који су им обећали. Судија је у петак одбио X-ов захтјев да се случај одбаци.

X је оптужен да није исплатио годишње бонусе особљу након његове аквизиције у октобру 2022. од стране милијардера Илона Маска – упркос поновљеним увјеравањима руководилаца прије и након споразума да ће компанија то учинити.

Тужбу је федералном суду у Сан Франциску поднио Марк Шобингер, који је био виши директор компензације у X све док није напустио компанију у мају. Тужбом се тражи рјешење статуса за бивше и садашње запосленике X који нису примили бонус за 2022. годину.

Савезни судија крајем прошле седмице рекао је да је случај против X вјеродостојан и да је допустио да се настави.
"Тwиттерова понуда да му заузврат исплати бонус постала је обавезујући уговор према закону Калифорније", рекао је судија Винс Шабрија.

X , који је ефективно укинуо свој тим за односе с јавношћу, није одговорио на захтјев ЦНН-а за коментар. Компанија је тврдила да усмено обећање не би требало бити обавезујуће и да би случај требао бити саслушан у Тексасу. Међутим , судија је рекао да се у питањима која доводе у питање да ли се уговор може извршити, примјењује закон Калифорније.

У мјесецима прије него што је Маск завршио куповину X-а, руководиоци компаније су у више наврата обећавали запосленима да ће бонуси за 2022. бити исплаћени у висини од 50 одсто од укупне суме, наводи се у жалби.
Међутим , упркос обећањима, X није исплатио бонусе, каже се у тужби. Шобингер је напустио компанију у мају након што је, како је рекао, Тwиттер одбио испунити обећања која је дао запосленима, укључујући неисплату бонуса.

​(Независне)