Нетанијаху: Израел поново преузима контролу границе Газе са Египтом :: Semberija INFO ::

 

Нетанијаху: Израел поново преузима контролу границе Газе са Египтом


Извор: Глас Српске / Агенције

​ТЕЛ АВИВ, ГАЗА -Сукоб Израела и Хамаса траје 86 дана. Премијер Израела Бенјамин Нетанјаху најавио је да ће борбе против Хамаса наставити да се воде на свим фронтовима, још много мјесеци. Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су да су током ночи извеле талас ваздушних напада на Појас Газе.

Коен: Израелска влада сноси одговорност за напад изведен 7. октобра на Израел

Израелска влада сноси одговорност за напад  Хамаса 7. октобра и мора да се формира истражни комитет који ће позвати на одговорност оне који су били немарни, изјавио је данас израелски министар спољних послова Ели Коен.

Коен је додао да је обнављање сигурности на првом мјесту, пренела је Ал Џазира.

- Неће бити Хамаса и вратићемо отете. Преузећемо безбедносну контролу над Газом - истакао је Коен.

Талас ваздушних напада ИДФ-а током ноћи

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су да су током ночи извеле талас ваздушних напада на Појас Газе, док се копнене операције настављају. 

ИДФ истиче да су мете биле војне зграде Хамаса, те тунел, као и друга инфраструктура.

Нетанијаху: Израел поново преузима контролу границе Газе са Египтом

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху поручио је да ће Израел поново преузети контролу над границом Појаса Газе са Египтом, како би била проширена мисија "неутралисања" палестинске милитантне групе Хамас.

Нетанијаху је у суботу рекао да је ''рат на врхунцу'' и да тампон зона Филаделфијског коридора, која се протеже дуж границе Газе са Египтом ''мора бити у рукама Израела'', преноси Гардијан.

Он је додао да ће рат Израела и Хамаса потрајати још ''много месеци''.

- Рат ће трајати све док Хамас не буде елиминисан и таоци не буду ослобођени. Гарантујемо да Газа више неће представљати пријетњу Израелу -  рекао је Нетанијаху.

WAFA: У израелским нападима на кампове у Гази убијено више од 25 Палестинаца

Више од 25 Палестинаца је убијено, а неколико десетина је рањено синоћ у нападу израелских снага на кампове Нусеират и Ал-Магази, јавља палестинска агенција WAFA.

Здравствени извори су рекли да су најмање три грађана погинула, а други су рањени, углавном жене и дјеца, након што су израелски ратни авиони гађали кућу породице Салем у области Ал-Савара у кампу Нусеират.

Додаје се да је још неколико људи из друге породице након што је, такође, авионом гађана њихова кућа код Нусеирата.

Пет грађана је убијено, а више њих је рањено након што су ратни авиони гађали кућу једне породице у кампу Магази у централном Појасу Газе.

Истиче се да је најмање 12 грађана убијено, а више њих, већином дјеце, рањено након што је израелски авион бомбардовао кућу у оболасти Ал-Заваида.

Жртава је било и у Рафи.

Од почетка сукоба Израела и Хамаса 7. октобра у Појасу Газе убијено је 21.672 Палестинаца, а укупан број рањених износи 56.165, саопштило је палестинско Министарство здравља.

У посљедња 24 часа у тој енклави убијено је 165, а повријеђено 250 особа.