U Srpskoj 8. januar neradni dan :: Semberija INFO ::

 

U Srpskoj 8. januar neradni dan


Влада Републике Српске донијела је одлуку да, осим 9. јануара, и 8. јануар буде нерадни дан, али уз обавезу да се тај дан надокнади како би био обезбијеђен пуни годишњи рад.

Одлука је донесена данас на сједници Владе, а поред овога, министри су разматрали и  Приједлог одлуке о исплати финансијских средстава неразвијеним и изразито неразвијеним јединицама локалне самоуправе, у укупном износу од 750.000 КМ, Информација о провођењу Јавног позива за додјелу подстицаја из надлежности Министарства енергетике и рударства у овој години са ранг листом привредних друштава, са Приједлогом закључка.

На дневном реду сједнице била је и Информација о реализацији Акционог плана за спровођење Стратегије развоја трговине Републике Српске за период 2023-2025. године за 2023. годину, са Приједлогом закључка, као и Приједлог одлуке о изради Стратегије за унапређење и развој волонтирања у Републици Српској у периоду од 2024. до 2030. године.

Министри су разматрали и Приједлог одлуке о утврђивању мреже предшколских установа у Српској, као и приједлоге одлука о давању сагласности на План утрошка средстава у неколико ресора као и реалокацији средстава.

(Независне)