Званичници Српске честитали Божић католичким вјерницима :: Semberija INFO ::

 

Званичници Српске честитали Божић католичким вјерницима


Извор: РТРС

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је божићну честитку надбискупу врхбосанском Томи Вукшићу и свим вјерницима који празнују Божић по грегоријанском календару у Републици Српској и БиХ, истакавши да је Божић прилика за спознају истинских људских вриједности.

Додик је свим вјерницима пожелио да им дан Христовог рођења донесе много здравља, неизмјерну срећу и душевни мир.

- Овај најрадоснији хришћански празник дочекајте посвећени једни другима у топлини породичног дома, али не заборавите оне који су стицајем околности ускраћени за љубав, сигурност и достојанствен живот - навео је Додик у честитки.

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић честитала је Божић и Нову годину надбискупу врхбосанском Томи Вукшићу и свим вјерницима у Републици Српској и БиХ који празник Христовог рођења празнују по грегоријанском календару, те пожељела да их проведу у миру, здрављу и духу јеванђељског праштања.

- Поводом наступајућег Божића и Нове године, Вама и свим вјерницима који празник Христовог рођења славе по грегоријанском календару, упућујем искрене честитке, уз жељу да га прославите у добром расположењу, окружени породицом и пријатељима - навела је Цвијановић.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић честитао је Божић католичким вјерницима у БиХ, са жељом да овај радосни празник прославе у здрављу и благостању. Вишковић је божићну честитку упутио врхбосанском надбискупу Томи Вукшићу, свештенству и осталим вјерницима у БиХ који празнују Божић по грегоријанском календару.

- Овај радосни празник који слави рођење Исуса Христа представља надахнуће за хришћане, али и све људе добре воље да граде искреније и праведније односе засноване на повјерењу и хуманости. Божић нас подсјећа на важност доброте и љубави према ближњима с којима дијелимо садашњост и будућност - наводи се у честитки.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић честитао је Божић Његовој преузвишености врхбосанском надбискупу монсињору Томи Вукшићу, бискупима, свештенству, редовништву, свим римокатолицима и осталим хришћанима у Босни и Херцеговини, који празнују по грегоријанском календару.

- Поводом Божића упућујем Вам искрене честитке у име Народне скупштине Републике Српске и у своје лично име. Нека нас један од најрадоснијих хришћанских празника подсјети на непролазне вриједности праштања, поштовања и толеранције и нека нам буде путоказ у боље и праведније друштво. Свим вјерницима желим да Божић прославе са својим најближима у миру и добром расположењу. Срећан Божић и Нова година! - навео је Стевандић у честитки.