Рјабков: Русија би могла да прекине дипломатске односе са САД :: Semberija INFO ::

 

Рјабков: Русија би могла да прекине дипломатске односе са САД


Фото - Танјуг / АП
Извор: Независне новине

Русија би могла да прекине дипломатске односе са САД ако Вашингтон буде конфисковао руску имовину замрзнуту због рата са Украјином, изјавио је данас замјеник министра иностраних послова Сергеј Рјабков, јавља Интерфакс.

САД "не смију да дјелују у илузији... да се Русија грчевито држи дипломатских односа са њиховом земљом", рекао је Рјабков, пренио је Ројтерс.

Русија је описала односе са САД као односе "испод нуле" због војне и финансијске помоц́и коју САД пружају Украјини у рату.

Рјабков је рекао да Русија не би била та која би иницирала прекид дипломатских веза, али да би такав прекид могао бити подстакнут разним факторима.   

"Окидач би могао бити конфискација имовине, даља војна ескалација, многе друге ствари. Не бих улазио у негативне прогнозе", рекао је он и додао да је Москва спремна за било који сценарио, преноси Тањуг.

Поједини западни политичари позивају да се замрзнута руска имовина вриједна око 300 милијарди долара преда Украјини, како би јој помогла у обнови њене ратом уништене економије.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је новинарима раније данас да би такав потез задао озбиљан ударац глобалном финансијскм систему.

Он је рекао да Русија никада не би ниједну земљу која би заплијенила њену имовину оставила на миру и да би у таквом сценарију гледала коју би западну имовину могла да конфискује у знак одмазде.