ФЕДЕРИКА МОГЕРИНИ ДОМАЋИН РАДНЕ ВЕЧЕРЕ СА ПАРТНЕРИМА ЗАПАДНОГ БАЛКАНА :: Semberija INFO ::

 

ФЕДЕРИКА МОГЕРИНИ ДОМАЋИН РАДНЕ ВЕЧЕРЕ СА ПАРТНЕРИМА ЗАПАДНОГ БАЛКАНА


Висока представница за спољне послове и безбједносну политику и потпредсједница Европске комисије, Федерика Могерини,  уприличила је у уторак, 29. октобра,  радну вечеру са челницима партнера са западног Балкана.
 
Висока представница и лидери са западног Балкана размијенили су своја виђења односа између Европске уније и западног Балкана, као и дешавања у регији.
 
 Изразили су жаљење у вези са одлуком Европског савјета о неотварању приступних преговора са Сјеверном Македонијом и Албанијом, те су се сложили да ЕУ интеграција западног Балкана наставља бити кључним стратешким циљем у заједничком интересу Европске уније и региона.
 
У овом контексту, висока представница и лидери са западног Балкана разговарали су о томе шта се заједнички урадило и постигло у протеклих пет година. Такође су се осврнули и на заједничке предстојеће изазове.

Партнери са западног Балкана потврдили су своје снажно опредјељење ЕУ перспективи, реформама које она подразумијева, првенствено и најважније у корист грађана, као и регионалној сарадњи и добрим комшијским односима.
 
портал Семберија ИНФО (М. Решидовић)