Вучић: Грађани Српске имају право да гласају у матици :: Semberija INFO ::

 

Вучић: Грађани Српске имају право да гласају у матици


  Извор: Глас Српске

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да грађани Републике Српске имају право да гласају у Србији на основу закона који су усвојени када су на власти били они који сада то критикују и поручио да је Србија озбиљна земља у којој ће владати мир, ред и закон. Вучић је указао да су избори резултат кампање, претходног рада, али и онога што се понуди грађанима.

Говорећи о критикама да су грађани Републике Српске гласали у Београду на изборима, Вучић је нагласио да они то имају право.

"Имају право да гласају у складу са законима које су они донели у овој земљи, не ми, већ они – и причу о двојном држављанству и о свему другом за коју мислим да је потпуно нормална, цивилизована и добра за српски народ", нагласио је Вучић.

Он је поручио да се за добијање народног повјерења треба показати одговорност и озбиљност у раду.

"Крећу у хајку против нашег народа, јер им се ваљда не свиђа каквог су политчкиог опредељења ти људи иако је то наравно миноран број гласова", додао је Вучић.

Он је нагласио да је Листа "Александар Вучић - Србија не сме да стане" освојила мало мање од два милиона гласова, али да је чудно да има много више вијести о свима другима, него о онима који су добили повјерење народа.

"Ово је велики одзив и за европске прилике, и хвала грађанима. Ми смо већ данас кренули да радимо, обилазићемо наредних дана инфраструктурне пројекте, да виде грађани оно што није део кампање. Наставићемо да подижемо Србију", рекао је Вучић.

Предсједник Србије је нагласио да ће бити много мука око Косова и Метохије, али да то људи знају.

"Борићемо се и чуваћемо наше интересе. Неће бити лака свака одлука, али рекли смо које су наше црвене линије", рекао је Вучић.