У Црној Гори пописано 564.000 грађана :: Semberija INFO ::

 

У Црној Гори пописано 564.000 грађана


Foto: Pixabay
  Извор: Политика

​ПОДГОРИЦА – Закључно са недељом, 17. децембра, у Црној Гори је пописано више од 564.000 хиљаде грађана, 308.000 станова и 181.000 домаћинстава, изјавила је данас заменица директора Управе за статистику (Монстат) Снежана Ремиковић.

Попис становништва у Црној Гори је након две године кашњења и два одлагања у овој години почео 3. децембра и требало је траје закључно са сутрашњим даном, али је продужен за још 10 дана, због временских услова и недостатака пописивача.

Ремиковић је гостујући у емисији Боје јутра ТВ Вијести рекла да има довољно времена да се попис, који је продужен до 28. децембра, заврши у року, чак и у општинама где је недостајало пописивача, јавља Танјуг.

Ремиковић је нагласила да је контролама утврђено да, упркос томе што су поједини пописивачи искључени због неправилности, није промењен ниједан податак из „осетљиве категорије”.

„До сада је, контролама које су рађене, утврђена њихова стопостотна веродостојност у односу на копију”, рекла је Ремиковић.

Прелиминарни резултати о броју становника, домаћинстава и станова биће познати најкасније 30 дана након завршеног пописа.

Коначни се, додала је Ремиковић, очекују „негде шест месеци након тога”.

„Провера ће трајати неких месец дана, што ће продужити и тај период за објаву”, казала је заменица директора Монстата.