Свесрпски сабор у Малом Зворнику крај Дрине окупио браћу са обје обале: СВЕ ЗА СРБИЈУ-КОСМЕТ И СРПСКУ НИ ЗА ШТА! :: Semberija INFO ::

 

Свесрпски сабор у Малом Зворнику крај Дрине окупио браћу са обје обале: СВЕ ЗА СРБИЈУ-КОСМЕТ И СРПСКУ НИ ЗА ШТА!


Лијечење само са књижицом и за становнике Србије и Републике Српске„Све за Србију Космет и Српску ни за
шта“. Под овим мотом одржан је велики свесрпски сабор у Малом Зворнику, на самој обали Дрине, који је окупио неколико хиљаде људи из свих крајева Србије и Републике Српске, који су, са тог мјеста, са скупа под ведрим небом, послали снажне патриотске поруке, оне које баштини и за које се бори Патриотско -еколошко удружења „Наша Дрина“, чији је предсједник и оснивач,  мр Игор Брауновић, који је помогао да такво удружење васкрсне и у Републици Српској.

Међу мноштвом застава, највеће и најузвишеније, биле су оне које су носиле мото тог саборовања, поруке љубави за Србију, Републику Српску и Косово и Метохију.Приређен је богат културно - умјетнички програм у ком је, поред пјесника, наступила наша певачка дива Снежана Ђуришић, која је, свим срцем, поздравила учеснике скупа са обје обале, чланове, симпатизере и пријатеље „Наше Дрине“.

Ђуришићева је лијепим пјесмама, које је пјевала заједно са саборашима, лијепим гласом и мелодијом спојила двије обале, јер је, са обје стране, људи обожавају и као умјетницу и као родољубиву личност на понос роду.

Скуп је одржан прије пута напуштене хале, некадашње малозворничке пилане, у коју је, како је речено, „уложено око два милиона евра, а данас у њој нико не ради, осим портира, који четири месеца није примио плату“. Наглашено је да је турски партнер у кога су се, у локалу, клели, једноставно побјегао.

-Обновићемо ми рад и те фабрике, која је некада била понос дрвопрерађивачке индустрије Србије и СФРЈ, јер то знамо и умијемо, али и жарко желимо, али са нашим инвеститорима, који неће побјећи -рекао је мр Брауновић, бурно поздрављен.

-Нашим људима треба дати шансу да инвестирају, треба им дати подстицаје да раде, зараде, пуне буџет Србије,
као што чине они који су партнери ЈП „Србија шума“, запошљавају наше људе, прије свега младе и тако снаже нашу отаџбину. Имамо људе који су за то и те како кадри и који, уз подршку државе, могу боље и више. И њима треба, прије свега, да се дају подстицаји.

На скуп су дошли и људи са Космета, међу њима и српски шумари, једина службена лица из Србије, који тамо раде.

-У предходних 15 година, сматрам управо то ти људи живе на Косову и Метохији - рекао је мр Брауновић. Једине
српске униформе на Косову и Метохији су униформе српских шумара. И једино државно предузеће које ради на Косову Метохију јесу „Србија шуме“ и оних 100 породица као што је породица Ракић.

Шумари са Космета донијели су Брауновићу, косовском јунаку, воде са њему омиљеног Шардрвана и икону
Светог Ђорђа из цркве која је посвећена том светитељу, гдје је лидер Наше Дрине крштен.

Брауновић је поручио да ће се трудити и залагати, са онима са којима буде у власти, да ускоро будемо једно са Републиком Српском, „ у дословном смислу“.

-Један од наших великих циљева, у будућности, биће да покренемо пројекат да се сва имања и све српске куће широм РСК, и широм Ф БиХ и Републике Српске обнове, као и оне у сваком дијелу Косова и Метохије.Да се обнове и откупе и врате у наш посјед. Све друго су приче, јер само тако можемо да оживимо Србији и српство широм српских земаља. За нас ће, у будућности, уз Свето писмо и Јевањђеље,бити најважнији књига рођених и катастар. То је оно што ће нас да води до побједе и до циља. Једино је СПС која може да нам гарантује остварење ових циљева . Једино заједно можемо да сачувамо Србију.

На скупу је говорио у угледни српски љекар-гинеколог акушер, Вања Милошевић, брат српског косовског јунака Владана Милошевића. Др Милошевић је поред осталог поручио да ће да се залаже да сви, а не само труднице, добију право да само са здравственом књижицом, без плаћања, буду лијечени колико год треба и шта год треба. Залагаћу се, свим срцем, да то право добију и наши људи из Републике Српске.

Нагласио је је да је дуго мислио да љекарима није мјесто на оваквим скуповима, „већ у ординацијама и операционим салама, али дођу некад нека времена када морамо сви да се укључимо у ово што се зове одбрана наше земље“.

Брауновић је поручио да ће, посебно, да помогну Малом Зворнику, граду и крају, који ће моћи да рачуна на прогрес у правом смислу те ријечи. Лидер Наше Дрине поздравио је Србе, са обје обале Дрине, „који су, и овог хладног дана, кад хладне воде Дрине, показали да их ништа не може да дијели са браћом, по крви, имену, вјери, традицији, обичајима и навикама.

-Ово је, баш огромно, братско „коло“, а наши скупови су оцијењени већ као највећи, најсадржанији и најорганизованији у овим данима -поручио је Брауновић.