Један од најтраженијих европских бјегунаца ухапшен на Јахорини :: Semberija INFO ::

 

Један од најтраженијих европских бјегунаца ухапшен на Јахорини


- Младен Самарџија (33), један од најтраженији бјегунаца Европске уније, ухапшен је данас у акцији Управе за организовани и тешки криминалитет и Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) МУП-а Републике Српске, сазнаје АТВ.

Самарџија је ухапшен на Јахорини због сумње да је умијешан у трговину наркотицима.

Иначе, он се већ дуже вријеме налази у бјекству од словеначког правосуђа будући да је за њим расписана потјерница због умијешаности у организовани криминал.

Потјерница је доступна на сајту полиције Словеније, а налази се и на листи 50 најтраженији бјегунаца Европске уније на страници еумостњантед.еу. Потражује због избјегавања доласка на суд пред којим се против њега води поступак за организовани криминал и трговину наркотицима.

Позивајући се на документе из истраге словеначки медији су наводили да је Самарџија важио за добављача хероина који је у августу 2020. био мета прикривених истражилаца словеначке полиције. Како је објављено, тајни агенти су од Самарџијиних курира куповали хероин, а на кесицама су откривени и његови отисци прстију...

Иначе, Самарџија је и прошле године хапшен на Палама када му је у возилу пронађено 58.400 евра у кешу и четири мобилна телефона који су заједно са аутомобилом привремено одузети. И тада је било познато да се ради о једном од најтраженијих бјегунаца, али је пуштен на слободу јер га од изручења Словенији штити двојно држављанство.

Такође, Самарџија се у медијима помињао и као кум вође "Шкаљарског клана" Јована Вукотића који је убијен у Турској.

(Глас Српске)