Држављанину БиХ 12 година затвора за брутално убиство трудне супруге :: Semberija INFO ::

 

Држављанину БиХ 12 година затвора за брутално убиство трудне супруге


Foto: Screenshot / YouTube
- Виши суд у Подгорици осудио је данас на 12 година затвора држављанина БиХ са боравком у Бару Далибора Николића (33) за свирепо убиство трудне супруге Зумрите Нерде (27) у јануару прошле године.

Више државно тужилаштво затражило је од суда максималну казну затвора од 40 година, али је Николић добио 12 година затвора за кривично дјело насиље у породици.

Након спроведеног поступка суд је нашао да у односу на наведено кривично дјело код окривљеног нема умишљаја, због чега је преквалификовано и проглашен је кривим за кривично дјело насиље у породици или породичној заједници за које је предвиђена казна затвора од три до 12 година, наводи се у образложењу Вишег суда.

Баранка Зумрита Нерда имала је 27 година и троје дјеце када ју је, у јануару 2022. године, невјенчани супруг претукао до смрти.

У оптужници је наведено да је Николић 15. и 16. јануара осам сати тукао жену након свађе, док се њихово троје малољетне дјеце - од 10, осам и четири године налазило у породичној кући.

Нерда је примила више десетина удараца песницама и импровизованом бејзбол палицом.

Николића је ухапсила полиција на граничном прелазу са Србијом Добраково 17. јануара прошле године - дан након што је оставио претучену жену у бесвјесном стању и троје малољетне дјеце испред Опште болнице у Бару.
Нерда је од посљедица пребијања умрла 22. јануара у Клиничком центру Црне Горе.

(Независне)