Посјета Иновационом центру и Универзитетској болници у Шангају :: Semberija INFO ::

 

Посјета Иновационом центру и Универзитетској болници у Шангају


Делегација Универзитета у Бањалуци, предвођена ректором професором др Радославом Гајанином, која борави у радној посјети Кини, посјетила је Иновациони центар за развој биомедицинских технологија на Универзитету за медицину и здравствене науке у Шангају.
 
Домаћин овој посјети био је ректор Универзитета за медицину и здравствене науке професор др Ву Тао, који је делегацији УНИБЛ представио најновија достигнућа у различитим областима медицине, међу којима се издвајају медицинска помагала за рехабилитацију и опоравак пацијената. Наиме, ријеч је о медицинским помагалима која раде помоћу вјештачке интелигенције.
 
Подсјетимо, Универзитет за медицину и здравствене науке и УНИБЛ постигли су у новембру 2023. године, у Бањалуци, договор о отварању оваквог центра и на Универзитету у Бањалуци.


 
Поред тога, истог дана, састали су се ректор Гајанин и Ду Ћинг, директорка Универзитетске болнице при Универзитету за медицину и здравствене науке у Шангају. Овај састанак био је прилика да се разговара о могућностима размјене љекара, професора и студената медицине, а послије састанка, уприличен је обилазак болнице.
 
Са ректором Гајанином у вишедневној радној посјети Кини су и проректор за људске и материјалне ресурсе професор др Далибор Кесић, шеф Студијског програма синологије доцент др Љиљана Стевић и асистент Ања Мудреновић.