Сутра велики свесрпски скуп у Малом Зворнику :: Semberija INFO ::

 

Сутра велики свесрпски скуп у Малом Зворнику


Фото - В. Митрић
  Извор: Младен Василић

Велики свесрпски скуп, сутра, у Малом Зворнику, саборовање Срба са обје обале Дрине и Саве: Браћу Дрина не дијели


Велики сверпски скуп, у организацији Удружења „Наша Дрина“, биће организован сутра, у 15 часова, на отвореном, испред круга некадашње пилане, свједока пљачкашке приватизације.

Очекују се велики број људи са обје обале Дрине, ријеке која, како каже мр Игор Брауновић, предсједник „Наше Дрине“, не дијели браћу, већ је била, јесте и биће кичма српскога рода“.



-Још једном ћемо јасно и гласно да поручимо да су Срби, ма гдје живјели, једно и да тако мора бити и да је Република Српска, најдраже чедо своје матице Србије -каже мр Брауновић. -Тражићемо и борићемо се да све баријере уклонимо, док не постанемо, и ријечју и дјелом, и званично, једно.Тако ћемо, поред осталог, да тражимо да људи из Републике Српске долазе у наше болнице, са здравственом књижицом, као и сви ми,а не као инострани осигураници са специјалним упутима до којих је, често, да се дође.Такође, тражићемо да ту погодност имају и сви становници Србије, који хоће да се лијече у Републици Српској, као и прије распада земље.Генерације и генерације наших људи са лијеве обале Дрине, из данашње РС, из братуначког, зворничког, бијељинског краја рађали су се у Лозници.

Славиша Несторовић, високи активиста Наше Дрине каже да ће да се боре да се све што даје Споразум оспецијалним паралелним везама између Србије и Републике Српске, са ријечи, претвори у дјела.Никада није била боља сарадња Србије и Републике Српске и помоћ и подршка матице нашем народу на лијевој обали Дрине. Ту смо да је ширимо даље, јер љубав браће нема границе ни ограничења.

У оквиру скупа, на отвореном ће да пјева српска естрадна дива Снежана Ђуришић, а спремају се и други садржаји да браћа, на најбољи начин, познати по гостољубљу, дочекају једни друге, и да се друже.