Вучић: У претходне четири године урађено више него у претходних 70 година :: Semberija INFO ::

 

Вучић: У претходне четири године урађено више него у претходних 70 година


Фото: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ
  Извор: Танјуг / РТРС

​Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је у претходне четири године урађено више по питању гасне интерконекције него у претходних 70 година.

Он је на конференцији за медије након пуштања у рад гасне интерконекције Србија-Бугарска у Трупалу код Ниша истакао да неке земље уопште немају гас, те да је за Србију важан развој гасне интерконекције, између осталог, и због реиндустријализације.

Вучић је рекао да је са Бугарском договорено да се и предсједници двије земље чују ако буде било потребе како би се смањиле "било какве инцидентне ситуације између Србије и Бугарске" и како би се на најбољи начин рјешавали проблеми.

Вучић је истакао да се гради гасна интерконекција према Сјеверној Македонији, као и да се нада да ће моћи да се гради и према БиХ и и Републици Српској.

Поред тога, навео је да ће следеће године кренути радови на изградњи нафтовода између Србије и Мађарске.

- Морамо да градимо нафтовод између Србије и Мађарске како бисмо могли да имамо бољи приступ јефтинијој нафти - рекао је Вучић и додао да Србија мора да ради и на диверзификацији снабдјевања нафтом.

Он је додао да ће се радити на томе да сљедеће године стопа раста буде четири одсто, упркос томе што ММФ прогнозира стопу раста од 3,6 одсто.

- То ће значити много веће повећање плата и пензија, да ћемо морати много да инвестирамо као држава, али и да расте стопа страних инвестиција - нагласио је Вучић.

Истакао је да Азија постаје све значајнији инвеститор у Србији и да вјерује да ће се тај тренд наставити.